С подобни протести правителства са подавали оставка, а тук какво

...
 С подобни протести правителства са подавали оставка, а тук какво
Коментари Харесай

Експерт зове комисия да разследва боя в София, Калин Стоянов бил най-добрия министър

 С сходни митинги държавни управления са подавали оставка, а тук какво следва? Тишина и полицията в този момент е на топа, разяснява някогашният шеф на Столична дирекция на вътрешните работи Валери Йорданов

Калин Стоянов е добър експерт и в случай че се желаят оставки, той би трябвало да е на опашката, тъй като сътрудниците му в Министерския съвет имат доста гафове. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ някогашният шеф на Столична дирекция на вътрешните работи Валери Йорданов. Той показа, че е работил с вътрешният министър и не крие възхищението си от него. 

„ Не бива да се бърка политическото управление с професионалното на Министерство на вътрешните работи. Ако се търсят пропуски поради багра, пожарите и конфликтите в центъра на София по време на мача на националния тим по футбол против Унгария, да се видят дейностите на професионалното управление! Нека да има вътрешна комисия, която да проверява! Не бих могъл да кажа кой носи директна отговорност. Има щабове, които се назначават с ръководители и в случай че има открит пропуск, би трябвало да има глоба “, разяснява специалистът. 

„ На никого не стана ясно за какво зам.-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев бе уволнен. Това е тайнственост. Ако е следващият бушон, който би трябвало да изгори поради неприятните произшествия, може да има логичност “, добави той.

Заместник-министрите са отраслови и нямат отношение към оперативното ръководство в министерството, изясни Йорданов. 

Според него полицията е работила тактически вярно при протеста на футболните почитатели. „ По-скоро преглеждаме дейностите на избрани полицейски чиновници. 2-3 седмици митинга е имало такива сигнали. Какво е подхванато от другите институции, които са ангажирани със случая? Някой прегледа ли БФС каква институция е? С този голям бюджет те ли командват страната? С сходни митинги държавни управления са подавали оставка, а тук какво следва? Тишина и полицията в този момент е на топа “, добави той.

„ Водното оръдие бе чисто психически там, защото то бе употребявано на минимална мощ. Когато е на оптималната, провалянето върху имущества и върху хората, може да се заплаши човешки живот. Може да се стигне до огромни пострадвания “, посочи някогашният началник на Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Заместник-министрите в Министерство на вътрешните работи нямат такива оперативни функционалности или връзки към протичащото се на улицата. Те нямат нито пълномощия, нито могат да имат такава роля в такава обстановка “, сподели пък някогашният заместник-вътрешен министър Филип Гунев.

Оперативното управление си бе от Столична дирекция на вътрешните работи – основният секретар и така нататък, разясни той.

„ Явно това, което се случва в министерството, ще е новият съдружен модел, при който някои от министрите ще са с поддръжка не на тези, които са ги издигнали, а на други съдружните сътрудници. Може би поради това от ПП-ДБ желаеха оставката на Калин Стоянов, защото споделиха „ тези желаят оставката на нашите министри, а ние ще желаеме на техните “, съобщи някогашният заместник-министър. 

„ Ако публиката беше на стадиона, хората щяха да бъдат претърсвани на входовете и шансът да има потърпевши хора, да се крият по заведенията и да се палят коли нямаше да е огромен. В доста срещи има побоища и спорове, само че нищо сходно не сме виждали. В казусът стадионът беше изнесен в центъра на града в среда, която мъчно може да се управлява “, изясни той.

Главната роля при разпръскването на митинга е на професионалното управление, а не на министъра, сподели още Филип Гунев. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР